Akdeniz'in Saklı Hazinesi Kalkan Hakkında Bilinmesi Gerekenler



Kalkan, Akdeniz’de bulunan harika doğal güzelliklere sahip bir tatil beldesidir. Yabancı  ve yerli turistler arasında en çok popülerdir. Özellikle İngiliz turistler tarafından tercih edilmektedir.

Kalkan’ın kuruluşu için yaklaşık 200 - 300 sene önce Meis Adası’ndan gelen tüccarların kurduğu söylenmektedir.  Kalkan’ın doğal zenginlikleri sayesinde birçok doğa ve su sporlu olanağı Kalkan’da gerçekleştirilebilmektedir. Nesli tükenmekte olan ve koruma altına alınan Caretta Caretta kaplumbağaları Kalkan’da görülebilmektedir. Kalkan, Kaş’a bağlı bir mahalledir aslında ve tatil için 


Kalkan’dan tekneler ile Yunanistan’ın Meis Adası’na gidebilirsiniz. Yunanistan’ın Meis Adası’na gitmek için bu tür geziler için verilen kısa süreli Yunanistan vizesini rahatlıkla alabilirsiniz. Kaş’ın etrafı  ormanlarla çevrilidir ve bu  ormanlardan oluşan tepelerde bulunan Kalkan sokakları insanı büyüleyen ve kendine aşık eden  bir Akdeniz manzarasına hakimdir. 

Yazın Güneşin tadını çıkarabilirsiniz . Kış ayında ise Kar yağışı görülmeyen Kalkan’da tatil de uzun sürmektedir. Kalkanda bir çok konaklama imkanı veren villalarla tatilinize yeni bir kapı açabilirsiniz.


Akdeniz'in Saklı Hazinesi Kalkan Hakkında Bilinmesi Gerekenler
© Copyright 2018 | Heryer Villam Tüm Hakları Saklıdır. Web Tasarım - Weblikya Yazılım