Kalkan Çevresinde Yapabileceğiniz Doğa Sporları

Kalkan’da Meis Ada’sının muhteşem manzarsına karşı lüks villanızda mavi ve yeşilin tadını çıkartırken Kalkan çevresindeki doğa sporları tatilinize bambaşka bir boyut kazandıracak. Kalkan çevresinde yapabileceğiniz doğa sporları hakkında önerilerimizi duymak isterseniz bu yazımız sizin için geliyor:

Saklıkent Kanyonu’nda Rafting:

Saklıkent Kanyonu’ndan önceki yazılarımızda bahsetmiştik, Bu eşsiz kanyonda yapılabilecek aktivitelerin başında rafting geliyor. Hatta pek çok yabancı turist sırf burada rafting yapmaya geliyor. Merak etmeyin çok zor değil. Küçük çocuklar bile yapabiliyor. Akıntı çok fazla değil ve suyun derinliği de çok değil. Rafting için üç tane parkur bulunuyor: 45 dakikalık 1 buçuk saatlik ve 3 saatlik şekilde parkurlar ayrılıyor. Profesyonel rehberler sayesinde güvenli ve eğlenceli bir şekilde rafting yapabilirsiniz. Ayrıca rafting turuna katılanlar çamur banyosuna da götürülüyor. Üç parkur için de geçerli olan bir hizmet. Çamur banyosu da Saklıkent Kanyonu’nda yapılabilecek aktivitelerden.


Saklıkent’te Zipline ve Bungee Jumping

Zipline yapmayı sevenler Saklıkent Kanyonu’nda yapabilirler. Şehir yaşantısının zorluğunu ve stresini zipline ile üzerinizden rahatça atabilirsiniz. Kanyonun muhteşem manzarasına da tepeden bakın. Adrenalinin doruklarına çıkmayı sevenler için bir de bungee jumping alanı kurulmuş.

Yamaç Paraşütü

Yamaç paraşütü hemen herkesin içten içe deneyimlemek istediği bir spor. Ayrıca da “her insanın yaşaması gereken bir macera” olarak da anılıyor. Yamaç paraşütünün heyecanı ve adrenaline, Kaş’ın eşsiz manzarasının da eşlik ettiğini düşününce heyecanlanmamak elde değil.

Kırdavlı Tepesi’nde başlayan uçuş esnasında, dağların arasından süzülürken hem Kaş yarımadasının hem de Yunanistan’ın Meis adasının manzarasından büyülenmemek elde değil.

Dağ Bisikleti

Kaş, dağ bisikleti için harika parkurlara sahip. Kanyon ya da deniz manzaralı bir bölgede, toprak ya da asfalt yolda pedal çevirmek, eğlenirken ter atmanın en güzel hali olsa gerek. Kaş’ta düzenlenen dağ bisikleti turlarında, köy evlerinde verilen aralarda tadacağınız Akdeniz lezzetleri de cabası olacaktır.

Dalış

Su altı fauna ve florasının çeşitliliği, su altı mağaraları ve batık kentleri ile Kaş, tam bir dalış cenneti. Bu sporla ilgilenenler için mutlaka deneyimlenmesi gereken bir bölgeyken, dalış yapmayı bilmeyenler için de oldukça avantajlı. Çünkü bölgede çokça dalış okulu var ve profesyonel yardım almak için çok fazla arayışa girmeye gerek kalmıyor.İnceboğaz, Akıntı Burnu, Fener, Gürmenli, Neptün, Likya Batığı, Çapabanko, Havalı Mağara ve Fok Mağarası, dalış için en ideal bölgelerden. Ayrıca Türkiye’nin en ünlü dalış noktalarından biri olan flying fish de Kaş’ta bulunur ve scuba meraklıları için bulunmaz bir cennettir.

Deniz Kayağı

Deniz kanosu adıyla da bilinen deniz kayağı, Kaş’ın olmazsa olmazlarından biri haline geldi. Türkiye’de henüz başlangıç aşamasında olan bu spor gün geçtikçe daha da çok rağbet görüyor. Deniz tutkunları için keyfi bir başka olsa gerek. 

Kalkan Çevresinde Yapabileceğiniz Doğa Sporları
© Copyright 2018 | Heryer Villam Tüm Hakları Saklıdır. Web Tasarım - Weblikya Yazılım