VİLLA TATİLİ Mİ? OTEL TATİLİ Mİ?


Tatil büyük küçük demeden her birimizin hayallerini tüm yıl boyunca süsleyen bir olguyken nerede, nasıl, ne kadar maliyetle tatil satın alacağımız konusunda bir huzursuzluk ve kararsızlık yaşarız. Stresten uzaklaşıp rahatlamak için çıkılan bu yolda daha başlamadan daha büyük sıkıntılar ile boğuşmaya başlarız.

 Tatilin hayalinizdeki gibi kaliteli ve keyifli geçmesinde ki en önemli etken ise konaklama kısmıdır. Öncelikle nasıl bir tatil istediğinizi bilerek başlamanız gerekir. Villa tatili mi otel tatili mi karar vermeden önce iki konaklama türü arasında ki olumlu ve olumsuz ya da size hitap eden ve etmeyen yönlerine karar vermeniz gerekir.

İki farklı tatil türünü ayrı ayrı incelediğinizde villa tatili mi otel tatili mi size daha uygun kolaylıkla karar vereceksiniz. Otel tatili ne kadar keyifli olsa da özellikle huzurlu ve sakin birkaç gün geçirmek isteyen misafirler için daha yorucu olabilmektedir. Bilindiği üzere otellerin belli bir programı ve bu programların ise saatleri vardır. Aynı şekilde kahvaltı, akşam yemeği vb. konular içinde bu durum geçerlidir. İş ya da eğitim hayatının planlı programlı halinden bunalmış kişilerin otel tatili satın alması halinde yapacakları tatilleri de yine belli bir plana göre ilerlemek zorunda olacaktır. Sabah erken kalkmak, yemek ve kahvaltı saatlerine yetişmek, partilere katılmak ve daha birçok başka program için başlangıç ve bitiş saatlerini yakalamak, panik olmak ve strese girmek söz konusudur diyebiliriz. Böyle bir tatil bana göre değil diyen insanlar villa tatili mi otel tatili mi sorusunun cevabını çoktan verdi.

Genelde bir kısım insan programın kendilerine bağlı olduğunu düşünseler de hayatımızın her noktasında olduğu üzere otellerde de kullanılan psikolojik bir yöntem olan ve halk tabiri ile sürü psikoloji diyebileceğimiz bir duygu haline girerek toplum ne yaparsa aynısını yapmanın doğru tercih olduğuna inanarak bu algıdan kopamayabiliriz. Tatiline keyifli, dinlenmiş ve huzurlu bir nokta koyup rutinlerine mutlu dönmek isteyen insanların villa tatili mi otel tatili mi sorusundaki seçenekleri ise bellidir. Villa tatili düşünülenin aksine otellerden daha avantajlı bir tatil türüdür ki bütçe konusunda da daha esnek davranabileceğiniz seçenekleri bulunmaktadır. Ayrıca villa tatili seçeneğini tercih ettiğinizde tüm planları keyfinizce yapabilir ya da dilerseniz tüm tatil boyunca müthiş manzaralı havuzunuzda yüzerek geçirebilirsiniz. Özgürlük ve esnekliği doruklarda yaşamak isterseniz villa tatili mi otel tatili mi sorusuna gereken cevabı vermelisiniz.

© Copyright 2018 | Heryer Villam Tüm Hakları Saklıdır. Web Tasarım - Weblikya Yazılım